De tijd

Op bezoek in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis. Bij het stiltecentrum zagen we een boom. 250 miljoen jaar oud.

2019 december 036

Het beeld is genoemd: ‘raak me aan’.                                                                                                 Het is versteend hout van de Araucaria, beter bekend als ‘apenboom’ (Petrified Forest, Arizona). Juist als je zoekt naar je eigen tijd die je gegeven is, zoals de patiënten in dit ziekenhuis vaak stil gezet zijn bij hun eindigheid, vindt het leven een bedding:                    je bent een stip in de tijd, maar het leven gaat door!

We are living in enchanted times.                                                                                                       With our spirits right we can enchant the future.                                                                          With our love’s might                                                                                                                            we can give a truer meaning to our past. 

Ben Okri

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s