Over mijzelf

DSC07959

Van 2006- 2021 was ik predikant in Doorn , daarvoor in Wageningen en Nuenen, nu ‘emeritus’.  Ik ben getrouwd met Trudy Struijs, en trotse vader van Lidwien en Bart, Florean en Lieke en Irene en Kevin. Tobias, Jonathan en Oscar zijn onze kleinkinderen.

Ik  ben geboren in Dieren aan de IJssel en aan de rand van het Veluwemassief.  Aan de rand van het landschap wordt het spannend: het randschap. Ik kijk graag buiten de kaders van de kerk. Niet om het een of ander, maar omdat ‘het’ overal gebeuren kan. ‘Ons vader’ ging ons voor: in 1970 werd onze familienaam van Jansen in Kruijswijk Jansen omgezet. Kruijswijk was de meisjesnaam van onze moeder, en Jansen kwam wat vaker voor, vandaar…

In 2006 verkreeg ik het certificaat Geestelijk begeleider (een bijzondere vorm van pastoraat) aan het Titus Brandsma Instituut te Nijmegen (opleiding Hydepark). Ik ben lid van ‘Gaandeweg’, vereniging van Geestelijke Begeleiders in België en Nederland. Wie op zoek is op zijn of haar levensweg naar een gespreksgenoot, bijvoorbeeld in een tijd van overgang of lastige periode, is hartelijk welkom! Zoek contact via de email of telefoonnummers (zie hieronder) om een afspraak te maken.

‘Last but not least’ ben ik sinds 1997 verbonden aan de Schotse Iona Community. Dit is een internationale oecumenische geloofsbeweging naast de kerken, die zich met name op het terrein van liturgie, pastoraat en maatschappelijk werk beweegt, vanuit de grondhouding ‘bid en werk’.
‘To restore community’ was, en is, de focus van de Community, waar ik me zeer bij thuis voel.

Met Corja Menken maakte ik een werkboekje (bij mijn afscheidsboekje van de Maartenskerkgemeente in Doorn): ‘Vensters op het Onze Vader’. De acht beden uit het Onze Vader verbinden we hierin met acht schilderijen van Corja en acht liederen die vanuit de Iona Community ontstaan zijn .Dit werkboekje is via www.Docete.nl te bestellen (en zijn de preken uit het afscheidsboekje te downloaden). De schilderijen zijn te leen, en eventueel een lezing of kerkdienst hierbij vormt een toegevoegde waarde!

Ik ben bereikbaar via teun.kruijswijkjansen@gmail.com.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s