Over mijzelf

DSC07959

Sinds 2006 ben ik dominee in Doorn , daarvoor in Wageningen en Nuenen.  Ik ben getrouwd met Trudy Struijs, en ben trotse vader van Lidwien en Bart, Florean en Lieke en Irene en Kevin.

Ik  ben geboren in Dieren aan de IJssel en aan de rand van het Veluwemassief.  Aan de rand van het landschap wordt het spannend: het randschap. Ik kijk graag buiten de kaders van de kerk. Niet om het een of ander, maar omdat ‘het’ overal gebeuren kan. ‘Ons vader’ ging ons voor: in 1970 werd onze familienaam van Jansen in Kruijswijk Jansen omgezet. Kruijswijk was de meisjesnaam van onze moeder, en Jansen kwam wat vaker voor, vandaar…

Het predikantschap ervaar ik als een ambacht: het is alle dagen anders, en het komt altijd uiteindelijk op aandacht, toewijding en vakmanschap aan. De pastorale omgang met zo veel verschillende mensen in verschillende omstandigheden ervaar ik, in de regel, als een voorrecht.
Daarin zie ik het als een uitdaging om in deze tijd van inkrimping van de kerk als instituut, en levend in een meer individualistische samenleving dan voorheen, geïnspireerd door de bijbel nieuwe wegen en vormen voor gelovig mens- en gemeentezijn te vinden.
Ik hecht daarom ook aan oecumenisch samenwerken waar mogelijk, bijvoorbeeld in projecten rond spiritualiteit en levensvorming, en maatschappelijke betrokkenheid.

In 2006 verkreeg ik het certificaat Geestelijk begeleider (een bijzondere vorm van pastoraat) aan het Titus Brandsma Instituut te Nijmegen (opleiding Hydepark). Ik ben lid van ‘Gaandeweg’, vereniging van Geestelijke Begeleiders in België en Nederland.

‘Last but not least’ ben ik sinds 1997verbonden aan de Schotse Iona Community. Dit is een internationale oecumenische geloofsbeweging naast de kerken, die zich met name op het terrein van liturgie, pastoraat en maatschappelijk werk beweegt, vanuit de grondhouding ‘bid en werk’.

Ik werk mee aan de website www.Scheppingvieren.nl en de Bee-living beweging (www.bee-living.nl)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s