Willen vergeten

Stevo AkkermanStevo Akkerman, columnist van Dagblad Trouw over het willen weglaten of vergeten van feiten uit de historie die ons niet zo goed uitkomen (maandag 4 november’19).      Met name het populisme gebruikt de geschiedenis als voorraadkast voor nationale eigendunk: maar moet dan willens en wetens hele hoofdstukken overslaan. En een identiteit die is gebaseerd op geheugenverlies is misschien wel comfortabel, maar ook wankel. Als het erop aankomt, heb je er niets aan. Alleen wie weet waar hij vandaan komt, begrijpt hoe kronkelend de weg kan zijn.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s