Rebuild community

Tijdens het maken van de film ‘A taste of Iona’, die dit najaar uit komt, trof me opnieuw dat de kern van het leven en werken in de Iona Gemeenschap draait rond: to rebuild community, gemeenschap herstellen. Alle geloofswoorden, gebeden, teksten en sociale inzet gaat daar naar toe uiteindelijk.

In Trouw van 18 augustus vertelt collega Pieter Versloot over zijn biechtpraktijk inde Martinikerk in Groningen. hij heeft inspiratie gekregen door woorden en gedachten van Dietrich Bonhoeffer. Ik haal ze hier aan, omdat ze ook vertellen van het herstellen van gemeenschap, maar dan in individuele zin: jij voor God, jij voor je naaste.
Dietrich bonhoeffer

.. Wie met zijn kwaad alleen blijft, blijft helemaal alleen. (..) In de biecht vindt de doorbraak naar de gemeenschap plaats. Waar jouw zonde aan het licht komt voor het aangezicht van de broeder en zuster in het geloof (wat mij betreft ook: daarbuiten.t), met volmacht van Christus zonden aanhoort en in Zijn naam kwijtscheldt. Ga ik biechten bij de broeder, dan ga ik tot God.’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s